18 Ekim 2000 Çarşamba

Star Tv (Magic Box Star 1) ile ilk özel televizyonculuk ve sonrası

Pro-Sis Teknoloji Grup Istanbul "Ev – İşyeri ve Oto Alarm Sistemleri ile Kamera Güvenlik Sistemleri Satış, Montaj ve Servis Hizmetleri" Telefon:0216 445 93 82 Cep Telefon:0532 232 10 98 E-Mail:prosis@prosisteknoloji.com M.Sadık ERDOĞDU

bizi twitter'dan takip edebilirsiniz










Kanalın ilk Künyesi
Resmi Adı : Magic Box Incorporated AG
Ünvan Adı : Magic Box Star 1
Kurulduğu Tarih : 3 Ağustos 1989
Kurulduğu Yer : Lichtenstein

Türkiye Temsilcisi :
Resmi Adı : M.B.I. Reklamcılık ve Filmcilik A.Ş.
Ünvan Adı : Magic Box International
Kurulduğu Tarih : 1 Aralık 1989
Kurulduğu Yer : İstanbul

Önemli İsimler :
Rumeli Holding'in sahibi Cem Cengiz Uzan,
Yapı ve Ticaret A.Ş., İmar Bankası
ve Adabank'ın sahibi olan Kemal Uzan,
Turgut Özal'ın büyük oğlu Ahmet Özal
Mehmet Tevfik Metin, Erol Hürbaş, Yekta Okur

Kardeş Şirket :
Test Reklamcılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Yayın : Almanya'dan Uydu Yayını



Kanalın Günümüze
kadar olan süreçteki Künyesi

Star TV
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Star TV

Tam adı Star Televizyonu
Açılış 5 Mayıs 1990 (Test yayını)
4 Ağustos 1990 (Normal yayın)
Kanal Ağı Doğan Yayın Holding
Sahibi Ahmet Özal (1989-1992)
Cem Uzan (1989-2004)
TMSF (2004-2005)
Aydın Doğan (2005 - günümüz)
Yayın formatı 4:3
Slogan İlk Özel Televizyon Magic Box (1990)
İlk Özel Televizyon Kanalı Star 1 (1991)
Bizi İzlemeye Devam Edin (1994)
Türkiye'nin İlk Özel, Her Zaman Güzel Televizyonu (2002)
Star Olunmaz Ki, Star Da Olunur (2004)
Star Her Yerde (2005)
Star Altın Yılında (2007)
Herkes Star'da, Star'da Eğlenceyi Yakala (2009)
Ülke Türkiye
Dil Türkçe
Yayın alanı Türkiye
Şirket binası İstanbul
Eski isimleri Magic Box Star 1 (5 Mayıs 1990-23 Ekim 1992)
İnterstar (23 Ekim 1992-16 Ocak 2002)
Kardeş kanallar Kanal D
Star TV HD
CNN Türk
Cartoon Network Türkiye
TNT Türkiye
Website Star TV internet sitesi
İzlenebilirlik
Karasal
Karasal yayın VHF 12
Uydu
Türksat 3A 11862 H 27500 5/6
DFH Network 2. kanal
Digiturk 27. kanal
D-Smart 24. kanal
Kablo
Kablo TV S 10
Teledünya 26. kanal
ADSL ile IPTV
Tivibu 7. kanal
İnternet üzerinden TV
İnternet Star TV canlı izleme



Star TV, 1989 yılında kurulmuş, Doğan Yayın Holding bünyesindeki, Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalıdır. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, özellikle dizileri ve Şampiyonlar Ligi maç yayınlarıyla öne çıkmaktadır.

Kuruluş [değiştir]

Star TV, Lichtenstein'da 50.000 İsviçre Frangı sermaye ile 3 Ağustos 1989'da kurulmuş bulunan Magic Box Incorporated AG adlı şirket tarafından Türkiye´nin ilk özel televizyon kanalı olarak, Magic Box Star 1 adı ile kuruldu ve Almanya üzerinden 5 Mayıs 1990 [1] tarihinde test yayınına, 4 Ağustos 1990 tarihinde ise normal yayına başladı. Magic Box Incorporated AG'nin Türkiye temsilcisi olarak 1989 yılının Aralık ayı başında kurulan Magic Box International'ın patronları ise, Rumeli Holding'in sahibi 31 yaşındaki Cem Cengiz Uzan; Yapı ve Ticaret A.Ş., İmar Bankası ve Adabank'ın sahibi olan babası Kemal Uzan ile Turgut Özal'ın büyük oğlu Ahmet Özal'dı.
Anayasanın 133. maddesine göre, Türkiye'de radyo ve televizyon yayınları Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (TRT) elinde olduğundan özel televizyon kurulamıyordu. Yine anayasaya göre Türkiye'deki tüm vericiler TRT'nin elinde olduğundan verici ve link hattı bulmak gerekiyordu. Bu nedenle 3517 sayılı yasayla TRT'nin radyo-televizyon vericileri önce PTT'ye, oradan da Star 1'e devredildi.[2]
Test Yayını [değiştir]
Test yayınına başlayan Star 1, Almanya'nın Ludwigshaven kentindeki AKK stüdyolarından Eutelsat F-5 uydusuna verdiği görüntüleri bu kentten Türkiye'ye yansıtmakta ve ilk dönemlerinde sadece özel uydu antenleriyle izlenebilmiştir. Ülkedeki yayın tekelini TRT'ye veren anayasanın zikredilen 133. maddesi henüz yürürlükteyken özel bir televizyonun yayına başlaması, iletişim yönünden Türkiye'nin geleceğini etkileyen önemli bir dönüm noktası olmuştur. 100 milyar TL'lik bir yatırımla kurulduğu iddia edilen Magic Box'ta yayın sorumluluğunu yüklenen beyin takımı da hayli ilginçti. Şirketin yönetim kurulu başkanı ve Star-1'in genel koordinatörü ünvanıyla işe başlayan Tunca Toskay, hemen hemen TRT'deki eski ekibinin tamamını buraya toplamış gibidir. Genel müdürlüğü yürüten Mehmet Turan Akköprülü'nün yanı sıra, Ekrem Çatay ve Adem Gürses de yeni kanalda önemli görevler üstlenmişti. Asıl yayına Eylül ayında geçeceğini duyuran (1990) Star 1, günde 12 saat süreyle (13:00-01:00 arası) yaptığı test yayınlarında Profesyonel Amerikan Basketbol Ligi (NBA) karşılaşmaları ile bol bol yabancı müzik klibi yayınlamıştır. Bu arada yeni kanalın tanıtımı için, sinema oyuncuları başta olmak üzere birçok sporcu, yazar ve gazeteciyle yapılmış reklam spotları da sık sık Star 1 ekranına gelmiştir.
Aslında kanalın kuruluşunun resmi yoldan hiçbir engellemeye maruz kalmaması olayının içinde bizzat cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın olmadığını düşünmek mümkün değildir. Zaten Cem Duna'yı TRT genel müdürü seçtikten sonra Tunca Toskay'ı başbakanlık müşaviri olarak yanına alan ve ona özel televizyon yayınları ile ilgili bir fizibilite raporu hazırlatan da bizzat kendisidir. Ancak Tunca Toskay, başlangıçta kendisiyle yapılan bütün röportajlarda Ahmet Özal'ın Magic Box'la hiçbir organik bağı olmadığını özellikle vurgulamaya çalışmıştır. Nitekim, Ahmet Özal'ın şirkette %50 ortaklığı olduğu ve 100 bin doların üstündeki ödemeler için Cem Uzan'la birlikte imza yetkisine sahip olduğu, ancak iki ortağın anlaşmazlığa düştüğü 1991 yılı sonunda kesin bir şekilde ortaya çıkmıştır.
Mayıs ayında deneme yayınlarına başlamış olan Star 1, 1990 yılının Temmuz ayından itibaren Santa Barbara, Ateş Çemberi, Cimri, Aynadaki Yüz gibi pembe dizileri yayınlamaya başlamıştır. Özel bir kanalın kurulmasıyla ilk defa rekabetle karşı karşıya kalan TRT'deki huzursuzluk; Alp Buğdaycı, Kaan Yakupoğulları ve Rana Elik'ten sonra Gülgün Feyman, Müge Oruçkaptan gibi spikerlerin de elinden alınmasıyla artmaya başlamıştır. Ancak bardağı taşıran son damla; Star 1'in Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere birçok Türkiye 1. Futbol Ligi takımıyla naklen yayın anlaşması imzalaması ve 4 Ağustos Cumartesi günü de Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki özel kupa maçını naklen yayınlaması olmuştur. Ayrıca bu maçla birlikte Magic Box Star 1, normal yayına geçmiştir. O güne kadar sadece sözlü olarak yeni kanala karşı çıkan TRT, bu gelişmeler üzerine "yayın tekelini çiğnediği" gerekçesiyle yeni kanalın kapatılması için mahkemeye başvurmuştur.
Bu arada SHP'nin yaptığı itirazı inceleyen Anayasa Mahkemesi de, ANAP Hükümeti'nin (II. Özal Hükümeti) çıkarttığı 3517 sayılı yasayla PTT'ye devredilen verici ve yansıtıcıların TRT'ye geri verilmesine karar vermiştir. (Vericilerin TRT'ye iade işlemi ise ancak 25 Haziran 1992'de, yani DYP-SHP koalisyonu döneminde gerçekleşecektir.) Bu beklenmeyen gelişme üzerine, gazetelere tam sayfa ilan veren Magic Box, "Star-1'in verici ve yansıtıcılarla bir ilgisi yoktur. Yayınlar doğrudan uydu sistemiyle yapılmaktadır." diye duyuru yapmıştır.
Eylül ayında yayın saatini arttıran Star 1, Adalar ve Bakırköy belediyelerinin kurduğu yansıtıcılarla o civarda artık normal antenlerle seyredilmeye başlanmış, tahmini seyirci sayısı da 5 milyona yaklaşmıştı. Özel televizyon yayınlarının yasal olup olmadığının halen tartışıldığı bir dönemde bu hizmeti sunanlar, Adalar Belediye Başkanı ANAP'lı Recep Koç ve Bakırköy Belediye Başkanı SHP'li Yıldırım Aktuna'ydı.
6 Ekim 1990 Cumartesi günü hem TRT, hem de Star 1 aynı anda yeni yayın dönemine başlayarak büyük bir rekabetin içine girmişlerdir. TRT'nin mevcut 5 kanalına rakip olan Magic Box, yeni dönemde Bütün Çocuklarım (All My Children), Hastane Günlüğü (General Hospital), Uçak Gemisi (Super Carrier) gibi yabancı diziler ve çeşitli klipler yayınlamıştır. Hatta rekabeti kızıştırmak ve daha çok seyirci çekebilmek için, Dallas adlı diziye yeni yayın döneminden iki hafta önce, 23 Eylül 1990 Pazar günü başlamıştır.
Aralık ayının son günlerinde gazetelere verdiği reklamlarla seyirci sayısının 20 milyona ulaştığını ilan eden Star 1, 1990'a veda edilen 91 yılbaşı gecesi izleyicilerine iki BMW ile üç Mazda otomobil hediye edeceğini de bildirmiştir. TRT ile rekabeti arttırmak için yılbaşı gecesi ekrana on bir dansöz çıkartmıştır. TRT ise o gece tek dansöz (Buse Başar) çıkartmıştır. Dönemin TRT genel müdürü Kerim Aydın Erdem bu durumu, "özel kanallarla rekabet" diye tanımlamayı tercih etmiştir.





Star TV'nin Star 1 adıyla yayın yaptığı 5 Mayıs 1990 - 13 Eylül 1992 tarihleri arasında kullandığı ilk logosu

Star TV'nin İnterstar adıyla yayın yayın yaptığı 13 Eylül 1992 ile 16 Ocak 2002 tarihleri arasında kullandığı ikinci logosu
Normal Yayın ve Uzan Dönemi [değiştir]
1992 yılında Cem Uzan, Ahmet Özal'la olan ortaklığını bitirdi ve uzun bir mahkeme sürecinden sonra Ahmet Özal Almanya'ya gidip Star 1 ismini kendine tescil ettirdi, [6] bu gelişmeden haberdar olan Cem Uzan kanalın adını bir gecede İnterstar (1992) olarak değiştirdi, daha sonra da inter ismini de kaldırarak Star TV (16 Ocak 2002) adını aldı.

Star TV, 13 Eylül 1992 tarihinde logosunu lacivert renkli olarak ve sağ alt köşeye koyarak değiştirmiştir. 16 Ocak 2002 tarihinde logosunun rengini kırmızı olarak, 1 Mayıs 2009 tarihinde ise yerini sol üst köşe olarak değiştirmiştir.
Kral TV, Teleon gibi birçok tematik kanal da ilk olarak Star TV bünyesinden çıkmış ve yayınlarına, bu televizyonun teknik çalışanları ve programcıları tarafından hazırlanan programlar ile devam etmişlerdir. 1999'da Türkiye'de ilk sayısal yayını yapan Star TV, 11 Kasım 2003 tarihinde tamamen sayısal yayına geçmiştir.
UEFA Şampiyonlar Ligi'ni Türkiye'de, organizasyon kurulduktan beri (1993-1994 futbol sezonu) Star TV yayınlamıştır ve bu ligin yayın hakları 2012 yılına kadar Star TV'ye aittir. 1991-2002 yılları arasında sinema filmlerini Parliament Cinema Club sponsorluk adı altında yayınlamış, logosunu değiştirdikten sonra bu reklam ortaklığı da bitmiştir.
2002 Türkiye Cumhuriyeti genel seçimlerinden önce, aynı zamanda kanalın eski sahibi de olan Genç Parti genel başkanı Cem Uzan'ın, en çok izlenen futbol maçları ve dizilerin reklam aralarında televizyona çıkıp uzun konuşmalar yapması, Türk televizyonculuk tarihine ilginç bir anekdot olarak geçmiştir.

Doğan Dönemi [değiştir]
14 Şubat 2004 tarihinde Uzan Grubu'na ait tüm şirketlere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun el koymasıyla kısa bir süre devletin eline, 26 Eylül 2005'te düzenlenen bir ihaleyle de 306.5 milyon Amerikan Doları karşılığında Doğan Holding bünyesine geçmiştir. 1 Mart 2006 tarihinde "Euro Star" adlı Avrupa'daki Türk soydaşlarımıza özel kardeş kanalı kurulmuştur. 26 Mayıs 2009'da 20. yaşını kutlayan Star TV, 2009'un Eylül ayında Türk televizyon kanalları arasında ilk Web TV uygulamasını başlatarak, güncel içeriklerle izleyicilerinin keyifli videolar izlemelerini sağlamaktadır. Aynı zamanda Video Arşiv [3] sitesini hayata geçiren ilk televizyon kanalı olmuştur. Video arşiv sitesinin en önemli özelliği ise herkese kendine özel bir arşiv oluşturma olanağı sunması ve herkesin etikete veya tarihe göre geçmiş programlara ulaşabilme fırsatı yakalayabilmesidir.
Ana Haber Bülteni'ni hafta içi Uğur Dündar, hafta sonları da Nazlı Öztarhan sunmaktadırlar. Spor Müdürü, kanalda aynı zamanda spor spikeri olarak Şampiyonlar Ligi maçlarını da sunan Ertem Şener'dir. Kanalın diğer futbol maçı anlatıcıları Sabri Ugan ve Spor İstibarat Şefi Uğur Önver'dir. Kanal D den gelen diziler Star TV de reytingden dolayı sona ermektedir.
---------------------------------------------------
http://cizgifilm-evi.blogspot.com/2009/08/nostalji-yayin-akislari.html
STAR 1 nostalji yayın akışı

MAGIC BOX STAR 1
4 Haziran Pzt.*
12.59 Açılış ve Yayın Akışı
13.00 Video Clip
15.00 Yabancı Dizi : Ateş Çemberi
16.00 Yabancı Dizi : Cimri
(Moliere'in eserinden...)
17.00 Çizgi Dizi : Örümcek Adam
17.30 Video Clip
18.00 NBA Basketbol
20.15 Brezilya Futbol
21.05 Yabancı Dizi : Kirli Oyun
23.05 Video Clip
00.05 Video Clip
00.59 Kapanış

5 Haziran Salı - 8 Haziran Cuma 1990
YAYIN AKIŞI
12.59 Açılış ve Yayın Akışı
13.00 Video Clip
15.00 Yabancı Dizi : Ateş Çemberi
16.00 Yabancı Dizi : Cimri
(Moliere'in eserinden...)
17.00 Çizgi Dizi : Örümcek Adam
17.30 Video Clip
18.00 NBA Basketbol
20.15 Brezilya Futbol
21.05 Yabancı Dizi : Tatlı Aşk
23.05 Video Clip
00.05 Video Clip
00.59 Kapanış
MAGIC BOX STAR 1
9 Haziran 1990 Cumartesi
YAYIN AKIŞI
09.59 Açılış ve Yayın Akışı
10.00 Video Clip
10.30 Çizgi Dizi : Küçük Büyücüler
11.00 Video Clip
13.15 NBA Basketbol
15.00 Yabancı Dizi : Ateş Çemberi
16.00 Yabancı Dizi : Cimri
(Moliere'in eserinden...)
17.00 Video Clip
20.15 Yabancı Dizi : Tatlı Aşk
23.15 Video Clip
00.59 Kapanış

* programlı test yayınına başladığı tarih
------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------

STAR 1 MAGIC BOX
4 Ağustos 1990 Cumartesi *
YAYIN AKIŞI
09.59 Açılış ve Yayın Akışı
10.00 Video Clip
10.30 Çizgi Dizi : Örümcek Adam
11.00 Video Clip
13.15 NBA Basketbol
15.00 Yabancı Dizi : Ateş Çemberi
15.55 Maç Öncesi
16.00 Fenerbahçe-Galatasaray Maçı/Naklen *
18.00 Yabancı Dizi : Hannay
19.00 Video Clip
20.15 Yabancı Dizi : Kayıp Çocuklar
21.15 Yabancı Dizi : Santa Barbara
22.15 Video Clip
01.59 Kapanış

* test yayınından normal yayına geçiş tarihi ve zamanı
* Almanya'nın Köln kentinde yapılan özel maç
* Maçı G.Saray 2-0 kazanmış
----------------------------------------

TRT TV 1 YAYIN AKIŞI
6 Ekim 1990 Cumartesi *
09.58 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
10.00 Haberler
10.10 Çizgi Film
11.45 Yabancı Dizi : Çocuk ve Köpeği
12.10 TRT Çocuk Korosu
12.25 Yabancı Dizi : Zamanın Ötesinde
13.15 Gençliğin Dünyası
14.00 Haberler
14.10 Taitl Sineması :
Kansas City Baskını
15.50 Hafta Sonu
17.05 Yabancı Dizi :
Guldenburg'ların Mirası
18.00 TRT Koroları ve Toplulukları
18.25 Tarihte Bu Hafta
18.40 Yerli Dizi : Kuruntu Ailesi
19.10 Türk Silahlı Kuvvetleri
19.25 Hayat ve İnsan
20.00 Ana Haberler
20.30 Hava Durumu
20.40 Spor Haberleri
21.00 Eğlence : Merhaba Gece
22.00 Türk Sineması : Üçüncü Göz
Yönt. : Orhan Oğuz
Oyn. : Tarık Akan, Selda Özer
23.35 Gün Biterken
23.50 Yabancı Dizi :
Alacakaranlık Kuşağı 40. bölüm
00.15 İstiklal Marşı ve Kapanış
-------------------------------------------
STAR 1 MAGIC BOX
6 Ekim 1990 Cumartesi *
YAYIN AKIŞI
09.59 Açılış ve Yayın Akışı
10.00 Haberler
10.05 Çizgi Dizi : Jana
10.30 Çizgi Dizi : Turbo Genç
11.00 Video Clip
12.00 Yabancı Dizi : TV 101
12.55 Haberler
13.00 Bilim Kurgu Sineması :
Yıldızlarla Gelen
14.30 Amerikan Güreşi
15.25 Haberler
15.30 Madison
Square Garden'dan Boks
16.30 Belgesel : Otomobilin Tarihçesi
16.55 Haberler
17.00 Youngstar Galaxy
17.15 Video Klip Mix
18.10 Haberler
18.15 Yabancı Dizi : Hollywood Anıları
19.00 Yabancı Dizi : Uçak Gemisi
19.50 Ana Haber Bülteni,
CNN Haber ve Magazin
20.25 Yabancı Dizi : Mike Hammer
21.15 Haberler
21.20 Sinema : Silahlı ve Tehlikeli
23.05 Haberler
23.10 Bir Hafta
CNN'den haftanın olayları
00.05 Gerilim Sineması :
Sahte Vücutlar
01.59 Kapanış

* TRT'de ve Star 1'de Yeni Yayın Dönemi
--------------------------------------------
STAR 1 MAGIC BOX
23 KASIM 1990 CUMA
YAYIN AKIŞI
12.59 Açılış ve Yayın Akışı
13.00 Star 1 Haber
13.05 Çizgi Dizi : Örümcek Adam
13.30 Yabancı Dizi : Bütün Çocuklarım
14.15 Moda Magazin
14.30 Yabancı Dizi : Komşular
14.55 Star 1 Haber
15.00 Yabancı Dizi : Hastane Günlüğü
15.45 Çizgi Dizi : Taş Devri
16.10 Video Clip
17.15 Yabancı Dizi : Santa Barbara
18.00 Star 1 Haber
18.05 CNN Magazin
18.30 Elvis
18.55 Yabancı Dizi : Komşular
19.20 Yabancı Dizi : Patron Kim ?
19.50 Star 1 Haber
CNN Magazin
20.25 Orhan Boran'lı Dakikalar
21.15 Star 1 Haber
21.20 Yabancı Dizi : Miami Vice
22.10 Amerikan Güreşi
23.05 Star 1 Haber
23.10 Star 1 Sinema :
Klinikte Kabus
00.30 Video Clip
01.59 Kapanış

--------------------------------------------
--------------------------------------------

STAR 1 MAGIC BOX
27 Ocak 1991 Pazar
YAYIN AKIŞI
09.59 Açılış ve Yayın Akışı
10.00 Star 1 Haber
10.05 Çizgi Dizi : Transformers
10.35 Yabancı Dizi : Hayat Devam Ediyor
11.00 High Five
12.00 Sinema : Güvercinler Nereye Uçuyor
"Where Pigeon Go To Die" Yapım : 1990
13.50 Star 1 Haber
13.55 Yabancı Dizi : Tatlı Aşk
14.50 Dünyadan Spor
15.50 Sugar Ray Leonard ve Boks
16.55 Star 1 Haber
17.00 Magic Mix
18.30 Yabancı Dizi : Dragnet
19.00 Yabancı Dizi : Edouart ve Kızları
19.50 Star 1 Haber
20.05 Yabancı Dizi : Hollywood Anıları
21.00 Yabancı Dizi : Robert Kennedy
(Haftanın Dizisi)
21.55 Basında Bu Hafta
22.00 Kırmızı Koltuk
23.00 Yabancı Dizi : Dallas - 28. bölüm
00.00 Yabancı Dizi :
Freddy'nin Kabusları - 4. bölüm
00.59 Kapanış

28 Ocak 1991 Pazartesi - 2 Şubat 1991 Cumartesi
Star 1, Körfez savaşının çıkması nedeniyle, CNN kanalının canlı olarak gerçekleştirdiği yayını ekrana getirmektedir.
28 Ocak Pazartesi gününden itibaren, Star 1 bir haftalık program akışını vermemiştir.
Bu bir hafta boyunca CNN canlı yayını devam edecektir, aralarda diziler ve Star 1'in normal progamları yayınlanacaktır.





STAR 1 MAGIC BOX
(13 Ocak 1991 Pazar)
10:03 Açılış
10:05 Çizgi Dizi: Transformers
10.35 Kırmızı Koltuk
11.35 Sinema: Frisco'lu Çocuk
13.55 Yabancı Dizi: Tatlı Aşk
14.50 Boks Maçı
17.00 Magic Mix
18.30 Yabancı Dizi: Sıkı Polisler
19.00 Haberler
20.05 Yabancı Dizi: Hollywood Anıları
21.00 Belgesel: Robert Kennedy
22.00 Yabancı Dizi: TV 101
23.00 Gece Arkası Yarın: Dallas
00.00 Kapanış


11 Mart 1991 Pazartesi
13.03 Açılış
13.05 Arkası Yarınlar: Santa Barbara, Bütün Çocuklarım, Hastane Günlüğü, Ateş Çemberi, Komşular
17.30 Çizgi Filmler: Karateci Çocuk, Taş Devri
18.30 Yabancı Dizi: Charles İş Başında
19.00 Haberler
20.00 Yabancı Dizi: Patron Kim?
20.30 Yabancı Dizi: Çin Plajı
21.30 Yabancı Dizi: Adalet Savaşçısı
22.30 Yabancı Dizi: Cinayet Dosyası
23.30 Yabancı Sinema: Borsalino ve Ekibi
01.30 Kapanış


15 Mayıs 1991 Çarşamba
13.03 Açılış
13.05 Çizgi Dizi: Hayalet Avcıları
13.30 Arkası Yarınlar: Santa Barbara...
17.30 Çizgi Filmler: Thundercats, Taş Devri
18.30 Yabancı Dizi: Süpermarket
19.00 Haberler
20.00 Yabancı Dizi: Beni Rahat Bırak!
20.30 Yabancı Dizi: İkiz Tepeler
21.30 Yabancı Dizi: Hanedan
22.30 Yabancı Dizi: Dedektif Hunter
23.30 Korku Oyunları
00.10 Yabancı Dizi: Yaratıklar
00.40 Kapanış

------------------------------------------------------
"Biz TRT'nin 20 yılda yapamadıklarını bir yılda yaptık" Magic Box

"Biz sizin bir yılda yaptıklarınızı (!) 20 yılda yapmadık" TRT

gazete üzerinden atışmalara bakar mısınız:D
--------------------------------------------------
30 Mayıs 1991 Perşembe
13.03 Açılış
13.05 Çizgi Dizi: Hayalet Avcıları
13.30 Arkası Yarınlar: Santa Barbara ...
17.30 Çizgi Filmler: Sosyete Gençleri, Taş Devri
18.30 Gizli Kamera Şakaları
19.00 Haberler
20.00 Yabancı Dizi: Molly
20.30 Yabancı Dizi: Yemyeşil
21.30 Orhan Boran'la İyi Geceler
22.30 Sinema: Hücüm veya Ölüm
00.30 Boks Maçı
01.30 Kapanış

22 Haziran 1991 Cumartesi
10.03 Açılış
10.05 Çizgi Film: Süperler
10.30 Yabancı Dizi: Siyah Pele
11.00 Yabancı Sinema: PK ve Çocuk
12.30 Yabancı Dizi: Asırlık Efsane
13.30 Moda Magazin
14.45 Hızlı ve Estetik
15.15 Spor: Sınır Tanımayanlar
15.45 Magazin: Hayatın Cilveleri
16.15 Mehmet Barlas'la Fırtına
17.30 YonugStar Galaxy
18.00 Yabancı Dizi: A Takımı
19.00 Haberler
20.10 Yabancı Dizi: Genç Politikacı
20.40 Bir Cumartesi Eğlencesi
22.10 Karşı Show
22.45 Yabancı Dizi: Simon ve Simon
23.45 Yabancı Sinema: Alice Teyze'ye Ne Oldu?
01.25 Kapanış



VuuTV - Watch Video


VuuTV - Watch Video


VuuTV - Watch Video


VuuTV - Watch Video


VuuTV - Watch Video


VuuTV - Watch Video


VuuTV - Watch Video


VuuTV - Watch Video


VuuTV - Watch Video


VuuTV - Watch Video


VuuTV - Watch Video

Türkiye'de özel kanallar tarihi
Magic Box Logosuyla-26 Mayıs 1989-5 Mayıs 1990 arası
Star 1 - 5 Mayıs 1990
Flash TV- 15 Ocak 1992
TeleON - 27 Ocak 1992
SHOW TV - 1 Mart 1992
HBB - 8 Ekim 1992
Kanal 6 - 4 Ekim 1992
BRT - 5 Kasım 1992
Samanyolu TV - 13 Ocak 1993
TGRT - 22 Nisan 1993
ATV - 22 Temmuz 1993
CİNE5 - 20 Eylül 1993
Kanal D - 19 Aralık 1993
Kanal 7 - 27 Temmuz 1994
Kral TV - 16 Ağustos 1994
NTV - 10 Kasım 1996
94-96 arasında diğer yayına başlayan kanallar da şunlarıdr.

Kanal E(test),SATEL,Mesaj Tv,Genç Tv
--------------------------------------------
--------------------------------------------
http://cizgifilm-evi.blogspot.com/2009/08/nostalji-yayin-akislari.html

Nostalji Yayın akışları

TV'DE 7 GONG
3 Haziran - 9 Haziran 1990 tarihleri arasında bir tv dergisinden...

8 Haziran 1990 Cuma
TRT YAYIN AKIŞI
TV 1
06.59 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
07.00 Gün Başlıyor
09.00 Haberler
09.10 Hanımlar İçin
09.40 Susam Sokağı - 49. bölüm
10.15 Yabancı Dizi : Yalnız Sen
10.40 Okul Televizyonu
15.00 Haberler
15.15 Öğleden Sonra
16.30 Çocuklar İçin
- Sevimli Cüceler
- Kutup Yıldızı
- Susam Sokağı - 50. bölüm
18.00 Haberler
18.15 Dünya Kupası Açılış Töreni
18.55 Dünya Kupası Açılış Maçı :
Arjantin - Kamerun
21.00 Ana Haberler,
Spor Haberleri ve Hava Durumu
21.45 Stüdyo B
Hodri Meydan (Uğur Dündar)
22.45 Beşinci Ölüm Yıldönümünde
Afet İnan Özel Programı
Prof. Dr. Afet İnan'ın anısına...
23.15 Gün Biterken
23.30 Gece Sineması : Piranha
Yapım 1978, Yönt. : Joe Dante
00.59 İstiklal Marşı ve Kapanış
--------------------------------------------
TV GAP
12.57 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
Günün Programları
13.00 Susam Sokağı
13.30 Türk Halk Müziği Bir Solist
13.45 Kıssadan Hisse
14.00 Haberler ve Hava Durumu
14.15 Alınterimiz Göznurumuz
14.30 Düşünce Dünyamız
15.00 Tarım Çiftçi Eğitimi
15.30 Yaşamak Var Şarkılarda
16.00 Belgesel
16.30 Sazımızın Dili
16.45 Yerli Dizi : Aliş ile Zeynep
Ahmet Özhan başrolde...
17.25 İstiklal Marşı ve Kapanış
-------------------------------------------
TV 2
18.10 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
18.12 Yabancı Dizi :
Yalan Rüzgarı - 114. bölüm
19.05 Haberler
19.20 Günlerle Gelen
20.00 Toplu Müzik Programları
20.25 İslam ve İnsan
20.55 Müzik Dünyasından
21.25 Aşıklarımız
21.55 Yabancı Dizi : T. ve T.
Mr. T başrolde
22.30 Haberler ve İngilizce Haberler
23.05 Dünya Eğleniyor
00.05 İstiklal Marşı ve Kapanış
------------------------------------------
TV 3
19.59 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
20.00 Çizgi Film :
Bay Pickwick'in Serüvenleri
21.10 Yabancı Dizi :
80 Günde Devrialem - 6. bölüm (son)
21.55 Show : Arthur C. Clarke'ın
Garip Güçler Dünyası - 9. bölüm
22.20 Türk Sineması : Bir Kadın Bir Hayat
Yapım : ? Yönt. : Feyzi Tuna
Oyn. : Türkan Şoray, Cihan Ünal
23.50 İstiklal Marşı ve Kapanış
-----------------------------------------
------------------------------------------
STAR 1
YAYIN AKIŞI
12.59 Açılış ve Yayın Akışı
13.00 Video Clip
15.00 Yabancı Dizi : Ateş Çemberi
16.00 Yabancı Dizi : Cimri
(Moliere'in eserinden...)
17.00 Çizgi Dizi : Örümcek Adam
17.30 Video Clip
18.00 NBA Basketbol
20.15 Brezilya Futbol
21.05 Yabancı Dizi : Tatlı Aşk
23.05 Video Clip
00.05 Video Clip
00.59 Kapanış



9 Haziran 1990 Cumartesi
TRT YAYIN AKIŞI
TV 1
09.59 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
10.00 Haberler
10.10 Cumartesiden Cumartesiye
12.00 Yabancı Dizi :
Valentine ve Palyaço - 9. bölüm
12.25 Gençlik Günlüğü
13.15 Yabancı Dizi :
Sahil Güvenlik - 3. bölüm
14.00 Haberler
14.10 Hafta Sonu
15.30 Yabancı Dizi :
Sınırdaki Kasaba - 8. bölüm
15.55 Tarihte Bu Hafta
16.10 Yerli Dizi :
Bizimkiler - 56. bölüm
16.50 Şiir Dünyası
17.15 Dünya Kupası '90
17.55 Dünya Kupası Maçı
SSCB - Romanya / Naklen
20.00 Ana Haberler,
Spor Haberleri ve Hava Durumu
20.50 Bizden Size
21.55 Dünya Kupası Maçı
İtalya - Avusturya / Naklen
23.55 Pop Saati
00.25 Gün Biterken
00.40 İstiklal Marşı ve Kapanış
-------------------------------------------
TV 2
13.14 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
13.15 Yabancı Dizi :
Ziyaretçiler - 23. bölüm
14.00 Sinema : Kayıp Adam
Tle Lost Man, Yapım : 1969
15.30 Belgesel :
Okavango - 3. bölüm
16.25 Yaşama Sevinci
16.50 Yabancı Dizi :
Londra Yanıyor - 9. bölüm
17.40 Son 7 Gün Türkiye
18.10 Dizi
19.00 Haberler
19.15 Devlet Koroları
19.45 Belgesel :
Kapalı Kutu Hindistan - 5. bölüm
20.10 Yabancı Dizi :
Şöhret - 35. bölüm
21.00 Cumartesi Spor
21.30 Caz Dünyası
22.00 Show :
Magic Oipcus - 1. bölüm
22.30 Haberler ve İngilizce Haberler
23.05 Toplu Gösteriler :
Alkadraz Kuşçusu
Birdman of Alcad
Yapım : 1962
Yönt: : John Frankenheimer
Oyn. : Burt Lancaster, Karl Halden
01.30 İstiklal Marşı ve Kapanış
------------------------------------------
TV 3
19.59 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
20.00 Çizgi Film :
Hayalet Avcıları - 10. bölüm
20.25 Futbol Dünya Kupası 1974
"Federal Almanya"
21.55 Yabancı Dizi :
Kadın Dedektif - 10. bölüm
22.45 Yabancı Dizi :
Cennete Dönüş - 4. bölüm (son)
23.35 İstiklal Marşı ve Kapanış
----------------------------------------
----------------------------------------
STAR 1
YAYIN AKIŞI
09.59 Açılış ve Yayın Akışı
10.00 Video Clip
10.30 Çizgi Dizi : Küçük Büyücüler
11.00 Video Clip
13.15 NBA Basketbol
15.00 Yabancı Dizi : Ateş Çemberi
16.00 Yabancı Dizi : Cimri
(Moliere'in eserinden...)
17.00 Video Clip
20.15 Yabancı Dizi : Tatlı Aşk
23.15 Video Clip
00.59 Kapanış


TV'DE 7 GONG
30 Eylül - 7 Ekim 1990 tarihleri arasında bir tv dergisinden...

5 Ekim 1990 Cuma
TRT YAYIN AKIŞI
TV 1
06.58 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
07.00 Gün Başlıyor
08.00 Haberler
08.05 Gün Başlıyor
09.00 Haberler
09.05 Susam Sokağı - 4. bölüm
09.30 Hanımlar İçin
10.15 Yabancı Dizi : Yaban Gülü
10.40 Haberler
10.50 İstiklal Marşı ve Kapanış
14.59 Açılış - İstiklal Marşı
15.00 Haberler
15.15 Öğleden Sonra
16.00 Çocuklar İçin
- Atlı Karınca
- Susam Sokağı - 5. bölüm
17.20 Yabancı Dizi :
Hayat Ağacı - 69. bölüm
18.00 Haberler
18.15 Köyümüz Kasabamız
18.40 Akşama Doğru
19.20 Genç Sinemacılar
20.00 Ana Haberler,
Spor Haberleri ve Hava Durumu
20.40 Bir Başka Gece
23.20 Gün Biterken
23.35 Yabancı Dizi : Yalnız Güvercin
00.35 Gece Sineması : Sapık
Orijinal Adı : Pyscho III
Yapım 1983, Yönt. : Richard Franklin
00.59 İstiklal Marşı ve Kapanış
--------------------------------------------
TV GAP
12.57 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
Günün Programları
13.00 Susam Sokağı - 5. bölüm
13.30 Kıssadan Hisse
13.45 Türk Halk Müziği Bir Solist
14.00 Haberler ve Hava Durumu
14.15 Düşünce Dünyamız
14.45 Halk Müziğine Gönül Verenler
15.05 Spot
15.10 Bizim İnsanlarımız
16.00 Bilim ve Teknoloji
16.30 Spot
16.35 TV Oyunu : El Kızı
17.25 İstiklal Marşı ve Kapanış
-------------------------------------------
TV 2
18.10 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
18.12 Yabancı Dizi :
Yalan Rüzgarı - 199. bölüm
19.05 Haberler
19.20 Günlerle Gelen
20.00 Toplu Müzik Programları
20.25 İslam ve İnsan
20.55 Gençlerle Beraber
21.25 Ekonomiye Bakış
22.00 Haberler ve İngilizce Haberler
22.35 Yabancı Dizi : Günden Güne
23.05 Dünya Eğleniyor
00.30 İstiklal Marşı ve Kapanış
------------------------------------------
TV 3
19.59 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
20.00 Müzik
20.10 Yabancı Dizi : Süper İkili
21.10 Belgesel : Muhteşem Akvaryum
22.00 Dolgu
22.10 Sinema : Kanlı Deniz
Orijinal Adı : Enemy Below
Yapım : 1957 Yönt. : Dick Powell
23.30 Festivallerden (Tekrar)
00.20 İstiklal Marşı ve Kapanış
------------------------------------------
TV 4
18.58 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
19.00 Yabancı Dizi : Aşk Kapıyı Çalınca
19.45 Yabancı Dil Dersi
"Almanca-İngilizce"
20.20 Müzik : Pop Saati
20.50 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
21.10 Yabancı Dizi : Yeniden Başlamak
21.35 Turizm Eğitimi
22.10 Davranış Bilimlerine Giriş
22.30 Belgesel : Beyond 2000
23.15 İstiklal Marşı ve Kapanış
------------------------------------------
TRT-INT
19.02 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
19.04 Haberler
19.20 Susam Sokağı
20.10 Yerli Dizi : Uğurlugiller
20.35 Yabancı Dizi :
Zenginler de Ağlar
21.15 Duygu Mimarları
22.00 Haberler
22.30 Yerli Dizi :
Kartallar Yüksek Uçar - 12. bölüm
23.20 Belgesel : Sazın Ustaları
23.45 Müzik : Çeşitleme
00.35 İstiklal Marşı ve Kapanış
-----------------------------------------
------------------------------------------
STAR 1 MAGIC BOX
YAYIN AKIŞI
12.54 Açılış ve Yayın Akışı
12.55 Haberler ve Borsa Haberleri
13.05 Yabancı Dizi : Buford Dosyaları
13.30 Yabancı Dizi : Bütün Çocuklarım
14.30 Yabancı Dizi : Komşular
14.55 Haberler ve Borsa Haberleri
15.05 Yabancı Dizi : Hastane Günlüğü
16.00 Çizgi Dizi : Taş Devri
16.30 Video Clip
17.40 Haberler ve Borsa Haberleri
17.50 Yabancı Dizi : Captain Power
18.20 Yabancı Dizi : Santa Barbara
19.20 Yabancı Dizi : Üçlü Curcuna
19.50 Ana Haber Bülteni,
Borsa Haberleri ve CNN Magazin
20.25 Yabancı Dizi : Son Kale
21.15 Haberler
21.20 Orhan Boran ile
22.15 Amerikan Güreşi
23.05 Haberler
23.10 Korku Sineması :
Londra Köprüsünde Vahşet
01.00 Video Clip
01.59 Kapanış



6 Ekim 1990 Cumartesi *
TRT YAYIN AKIŞI
TV 1
09.58 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
10.00 Haberler
10.10 Çizgi Film
11.45 Yabancı Dizi : Çocuk ve Köpeği
12.10 TRT Çocuk Korosu
12.25 Yabancı Dizi : Zamanın Ötesinde
13.15 Gençliğin Dünyası
14.00 Haberler
14.10 Taitl Sineması :
Kansas City Baskını
15.50 Hafta Sonu
17.05 Yabancı Dizi :
Guldenburg'ların Mirası
18.00 TRT Koroları ve Toplulukları
18.25 Tarihte Bu Hafta
18.40 Yerli Dizi : Kuruntu Ailesi
19.10 Türk Silahlı Kuvvetleri
19.25 Hayat ve İnsan
20.00 Ana Haberler
20.30 Hava Durumu
20.40 Spor Haberleri
21.00 Eğlence : Merhaba Gece
22.00 Türk Sineması : Üçüncü Göz
Yönt. : Orhan Oğuz
Oyn. : Tarık Akan, Selda Özer
23.35 Gün Biterken
23.50 Yabancı Dizi :
Alacakaranlık Kuşağı 40. bölüm
00.15 İstiklal Marşı ve Kapanış
-------------------------------------------
TV 2
15.29 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
15.30 Görüntülerle Klasik Müzik
15.45 Sinema : Telethon
Yapım : 1977 Yönt. : David Lowell Rich
17.20 Son 7 Gün Türkiye
17.50 Devlet Koroları
18.15 Yabancı Dizi : Kurtarma 911
19.00 Haberler
19.20 Bir Solist
19.40 Gençlerle
20.25 Belgesel : İçimizdeki Dünya
21.15 Müzik Şöleni
21.45 Enstrümantal Müzik
22.00 Haberler ve İngilizce Haberler
22.35 Toplu Gösteriler :
Cool Hand Luke
Yapım : 1967
Yönt: : Stuart Rosenberg
Oyn. : Paul Newman, George Kennedy
00.15 İstiklal Marşı ve Kapanış
------------------------------------------
TV 3
19.59 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
20.00 Yabancı Dizi : Yalnız Güvercin
21.00 TV Filmi : Kadın Askerler
Orijinal Adı : She's in the Army Now
Yapım : 1981 Yönt. : Hy Averback
22.40 Yabancı Dizi : Anastasya
23.30 Klasik Müzik
00.15 İstiklal Marşı ve Kapanış
------------------------------------------
TV 4
18.33 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
18.35 Belgesel : Bilim Gözüyle
19.00 Yabancı Dizi : Aşk Kapıyı Çalınca
19.45 Bir Kelime Bir İşlem
20.15 Yabancı Dizi : Sonny Spoon
21.00 Belgesel : Evrendeki Elektrik
21.20 Yabancı Dizi : Zil Çalınca
21.45 Gençler İçin
22.20 Edebiyat Uyarlamaları
23.10 İstiklal Marşı ve Kapanış
------------------------------------------
TRT-INT
17.58 Açılış - İstiklal Marşı - Yayın Akışı
18.00 Gençlerle Beraber
18.30 2000'e Doğru Kentlerimiz
19.00 Haberler
19.15 Hafta Sonu
20.30 Yabancı Dizi :
Zenginler de Ağlar
21.00 Türk Halk Müziği
21.35 Belgesel : Genç Sinemacılar
22.00 Haberler
22.30 Eğlence : Merhaba Gece
23.30 Türk Sineması :
Hayallerim, Aşkım ve Sen
Yönt. : Atıf Yılmaz
Oyn. : Türkan Şoray, Oğuz Tunç
00.59 İstiklal Marşı ve Kapanış
----------------------------------------
----------------------------------------
STAR 1 MAGIC BOX
YAYIN AKIŞI
09.59 Açılış ve Yayın Akışı
10.00 Haberler
10.05 Çizgi Dizi : Jana
10.30 Çizgi Dizi : Turbo Genç
11.00 Video Clip
12.00 Yabancı Dizi : TV 101
12.55 Haberler
13.00 Bilim Kurgu Sineması :
Yıldızlarla Gelen
14.30 Amerikan Güreşi
15.25 Haberler
15.30 Madison
Square Garden'dan Boks
16.30 Belgesel : Otomobilin Tarihçesi
16.55 Haberler
17.00 Youngstar Galaxy
17.15 Video Klip Mix
18.10 Haberler
18.15 Yabancı Dizi : Hollywood Anıları
19.00 Yabancı Dizi : Uçak Gemisi
19.50 Ana Haber Bülteni,
CNN Haber ve Magazin
20.25 Yabancı Dizi : Mike Hammer
21.15 Haberler
21.20 Sinema : Silahlı ve Tehlikeli
23.05 Haberler
23.10 Bir Hafta
CNN'den haftanın olayları
00.05 Gerilim Sineması :
Sahte Vücutlar
01.59 Kapanış

* TRT'de ve Star 1'de Yeni Yayın Dönemi

----------------------------
----------------------------
----------------------------

TRT 1
(11 Mart 1991 Pazartesi)
06.58 Açılış
07.00 Gün Başlıyor
09.00 Susam Sokağı (Tekrar)
09.30 Kadın Saati
10.15 Arkası Yarın: Kuğu
10.40 Okul Televizyonu/TV Dersanesi
15.05 Kuş Sayfaları
15.35 Arkası Yarın: Atlı Karınca
16.05 Susam Sokağı
17.20 Arkası Yarın: Hayat Ağacı
17.50 Anadolu'dan Görünüm
18.30 Akşama Doğru
19.30 Yerli Dizi: 077/Hızır Acil Servis
20.00 Zafer Kiraz'la Haberler
21.00 Televizyon Dergisi
22.00 Yerli Dizi: Yanlızlar
23.20 Müzik Yelpazesi
00.10 Kapanış

7 Haziran 1991 Cuma
06.58 Açılış
07.00 Gün Başlıyor
09.00 Susam Sokağı (Tekrar)
09.30 Kadın Saati
10.15 Arkası Yarın: Kuğu
10.40 Okul Televizyonu/TV Dersanesi
15.05 Çocuk Saati
15.35 Çizgi Film: Marco
16.05 Susam Sokağı
16.30 Bu Toprağın Sesi
17.15 Arkası Yarın: Aileler (Yeni)
18.10 Gençlik
18.45 Akşama Doğru
19.30 Bilimden Damlalar
20.00 Zafer Kiraz'la Haberler
21.00 Bir Başka Gece
23.30 Yabancı Dizi: Kurdun Laneti
00.15 Yabancı Dizi: Diamond'lar
01.20 Kapanış

20 Haziran 1994 Pazartesi
07.00 Gün Başlıyor
10.10 Çizgi Dizi: Wally Nerede?
10.35 Yerli Arkası Yarın: Ferhunde Hanım ve Kızları
11.00 Sabah Stüdyosu
12.30 Kadın Saati: Ah Şu Komşularımız
13.10 Çizgi Dizi: Özel Bir Adam
13.35 Türk Sineması: Yanlız Adam
15.10 Arkası Yarın: Sen Benim Herşeyimsin
16.00 Çizgi Dizi: Tavşan Peter ve Arkadaşlarının Dünyası
16.25 36. Altın Para Çocuk Yarışması
17.20 Bu Toprağın Sesi
18.00 Haber 18
18.20 Anadolu'dan Görünüm
19.00 Fasıl Saati
19.25 Akşama Doğru
20.00 Zafer Kiraz'la Haberler
21.00 Yerli Dizi: Gülşen Abi
21.30 Ateş Hattı
22.40 Pop Shop
23.05 Yabancı Dizi: Tarafsız Bölgedeki Tutsaklar
00.00 Günün Sonu
00.15 Yabancı Dizi: Avukatlar
01.00 Yabancı Dizi: Bonanza-Doludizgin
02.00 Dünya Kupası Yayınları

TRT 2
(22 Haziran 1991 Cumartesi)
14.58 Açılış
15.00 Yabancı Dizi: Marco
15.30 Çizgi Dizi: Polis Akademisi
16.00 Yabancı Sinema
17.30 Son 7 Gün
18.00 Belgesel: Kayıp Şehirler
19.00 Haberler
19.20 Yabancı Dizi: Adalet
20.00 Dünya Listelerimden
20.30 Bizim İnsanlarımız
21.00 Müziğimizde Kadın
21.30 Konuların İçinden
22.00 İngilizce, Fransızca ve Almanca Haberler
22.45 Portreler: James Stewart
00.15 Kapanış


STAR 1
(13 Ocak 1991 Pazar)
10:03 Açılış
10:05 Çizgi Dizi: Transformers
10.35 Kırmızı Koltuk
11.35 Sinema: Frisco'lu Çocuk
13.55 Yabancı Dizi: Tatlı Aşk
14.50 Boks Maçı
17.00 Magic Mix
18.30 Yabancı Dizi: Sıkı Polisler
19.00 Haberler
20.05 Yabancı Dizi: Hollywood Anıları
21.00 Belgesel: Robert Kennedy
22.00 Yabancı Dizi: TV 101
23.00 Gece Arkası Yarın: Dallas
00.00 Kapanış

11 Mart 1991 Pazartesi
13.03 Açılış
13.05 Arkası Yarınlar: Santa Barbara, Bütün Çocuklarım, Hastane Günlüğü, Ateş Çemberi, Komşular
17.30 Çizgi Filmler: Karateci Çocuk, Taş Devri
18.30 Yabancı Dizi: Charles İş Başında
19.00 Haberler
20.00 Yabancı Dizi: Patron Kim?
20.30 Yabancı Dizi: Çin Plajı
21.30 Yabancı Dizi: Adalet Savaşçısı
22.30 Yabancı Dizi: Cinayet Dosyası
23.30 Yabancı Sinema: Borsalino ve Ekibi
01.30 Kapanış


15 Mayıs 1991 Çarşamba
13.03 Açılış
13.05 Çizgi Dizi: Hayalet Avcıları
13.30 Arkası Yarınlar: Santa Barbara...
17.30 Çizgi Filmler: Thundercats, Taş Devri
18.30 Yabancı Dizi: Süpermarket
19.00 Haberler
20.00 Yabancı Dizi: Beni Rahat Bırak!
20.30 Yabancı Dizi: İkiz Tepeler
21.30 Yabancı Dizi: Hanedan
22.30 Yabancı Dizi: Dedektif Hunter
23.30 Korku Oyunları
00.10 Yabancı Dizi: Yaratıklar
00.40 Kapanış


30 Mayıs 1991 Perşembe
13.03 Açılış
13.05 Çizgi Dizi: Hayalet Avcıları
13.30 Arkası Yarınlar: Santa Barbara ...
17.30 Çizgi Filmler: Sosyete Gençleri, Taş Devri
18.30 Gizli Kamera Şakaları
19.00 Haberler
20.00 Yabancı Dizi: Molly
20.30 Yabancı Dizi: Yemyeşil
21.30 Orhan Boran'la İyi Geceler
22.30 Sinema: Hücüm veya Ölüm
00.30 Boks Maçı
01.30 Kapanış

22 Haziran 1991 Cumartesi
10.03 Açılış
10.05 Çizgi Film: Süperler
10.30 Yabancı Dizi: Siyah Pele
11.00 Yabancı Sinema: PK ve Çocuk
12.30 Yabancı Dizi: Asırlık Efsane
13.30 Moda Magazin
14.45 Hızlı ve Estetik
15.15 Spor: Sınır Tanımayanlar
15.45 Magazin: Hayatın Cilveleri
16.15 Mehmet Barlas'la Fırtına
17.30 YonugStar Galaxy
18.00 Yabancı Dizi: A Takımı
19.00 Haberler
20.10 Yabancı Dizi: Genç Politikacı
20.40 Bir Cumartesi Eğlencesi
22.10 Karşı Show
22.45 Yabancı Dizi: Simon ve Simon
23.45 Yabancı Sinema: Alice Teyze'ye Ne Oldu?
01.25 Kapanış


SHOW TV
(13 Mayıs 1992 Çarşamba)
06.58 Açılış
07.00 Güne Merhaba
09.30 Arkası Yarın: Yakın ve Uzak
10.00 Arkası Yarın: Tüp Bebek
10.50 Türk Sineması: Kalbimdeki Acı
12.20 Mini Konser
13.05 Yabancı Dizi: Renkli Hayatlar
13.30 Yabancı Dizi: Günaydın Oğretmenim!
14.00 Yabancı Sinema: Suzanne
15.45 Komedi: Gizli Kamera Şakaları
16.10 Arkası Yarın: Rubi
17.00 Arkası Yarın: Capitol
18.00 Çizgi Filmler: Clementine, Hayalet Avcıları
18.50 Yabancı Dizi: M*A*S*H
19.30 Haberler
19.55 Güneri Cıvaoğlu'yla Günün Yorumu
20.00 Spor Sayfası
20.10 Yarışma: Çarkıfelek
20.55 Yabancı Dizi: Tehlike Çemberi
21.45 Yerli Dizi: Varsayalım İsmail
22.25 Yabancı Sinema: Akbaba'nın 3 Günü
00.25 Gece Bülteni
00.40 Playboy Late Night Show
01.25 Kapanış

15 Ağustos 1994 Pazartesi
06.58 Açılış
07.00 Çizgi Film: Dünya Hikayeleri
07.30 Güne Merhaba
09.00 Çizgi Filmler: Tarzan, Tao Tao
10.00 Yarışma: Dünya Savaşçısı
10:30 Türk Sineması
12:00 Gün Ortası Haberleri
12:30 Çizgi Film: Rugrats
13:00 Arkası Yarın: İlk Öpücük
13:30 Yabancı Sinema: İndiren Darbe
15:30 Türk Sineması: Günün Faizi
17:00 Yarışma: Çarkıfelek (Tarık Tarcan)
17:35 Arkası Yarın: Evden Uzakta
18:20 Yabancı Dizi: Melrose Place
19:20 Show T.V. Ana Haber (Gülgün Feyman)
20:05 Spor Sayfası
20:20 Kabare: Haşlama Taşlama
21:00 Yerli Dizi: Zirvedekiler
22:00 Kabare: Demirel'e Söylerim!
23:00 Haber Hattı
23:30 Kabarenin Devamı
00:10 Yabancı Sinema: Bir Çiçek İçin
02:10 Kapanış ve Show Radyo'ya geçiş


15 Nisan 1998 Çarşamba
07.00 Show Başlıyor
08.00 Yabancı Dizi: Dallas
09.00 Arkası Yarın: Bitmeyen Aşk
10.00 Türk Sineması: Bir beyin Oğlu
11.45 Çizgi Filmler: Tarzan, Vidget, Çiko, Küçük Deniz Kızı, Guliver'in Serüvenleri
14.15 Türk Sineması: Sensiz Yaşıyorum
16.15 Yerli Dizi: Hangimiz Eşek
17.15 Yarışma: Büyük Küçük Demeden (Hakan Yılmaz)
18.00 Türk Sineması: Afacan Harika Çocuk
20.00 Show T.V. Ana Haber (Reha Muhtar)
20.45 Spor Sayfası
21.00 Yabancı Sinema: Clifford
22.45 Reality: Sıcağı Sıcağına
23.45 Haber Hattı
00.15 Ekomagazin
00.45 Sürpriz Çek ‘‘Film’’
02.30 Belgesel: Mavi Sessizlik
03:15 Kapanış ve Show Radyo'ya geçiş


KANAL 6
(20 Haziran 1994 Pazartesi)
06.28 Açılış
06.30 Bu Sabah
09.00 Arkası Yarın: Yasak Aşk
09.50 Sabah Keyfi
11.30 Yabancı Dizi: Altın Kızlar
12.10 Türk Sineması: Küçük Hanımefendi
13.50 Yabancı Sinema: Ormandaki Göz
15.30 Çizgi Film: Mickey ve Donald
16.00 Yabancı Sinema: Değişim
17.30 Akşam Keyfi
18.30 Yarışma: Parola
19.00 Haberler
19.30 Yarışma: Gol Show
20.00 Yarışma: Mega Turnike
21.00 Yerli Dizi: Mahallenin Muhtarları
22.00 Yabancı Sinema: Generalin İntikamı
23.30 Sporvizyon
00.40 Yabancı Dizi: Müthiş Üçlü
01.30 Kapanış

TELE ON
(13 Mayıs 1992 Çarşamba)
06.58 Açılış
07.00 Yerli Klipler
08.00 Çizgi Filmler
11.10 Yabancı Diziler: Kiralık Anne, Asırlık Efsane
12.50 Magazin: Dünyanın Ünlü Kadınları, Randevu
14.10 Yabancı Dizi: Nehir Kralları
15.05 Yabancı Dizi: Bugünün Canavarları
15.30 Yabancı Sinema: Paylaşmak
17.10 Çizgi Filmler: Hayalet Avcıları, Ağaçkakan Woody
18.00 Yabancı Dizi: Aile Bağları
19.00 Haberler
19.45 Spor Haberleri
20.00 Hava Durumu
20.10 Yerli Dizi: Gerçek Niyazi
21.00 Türk Sineması: Bülbül Yuvası
22.30 Yarışma: Çarşamba'nın Gelişi
00.00 Magazin: Olay Yerinde
00.35 Kapanış

HBB
(15 Ağustos 1994 Pazartesi)
07.28 Açılış
07.30 Bugün
10.15 Yerli Klip
10.35 Dizi: Kaderim Böyle
11.35 Yabancı Sinema: Gizli Ajan
13.05 Arkası Yarın: Benimle Danset
14.10 Yerli Klip
14.30 Futbol: Milan-Real Madrid
16.05 Hayvanlar Alemi
16.25 Arkası Yarın: Bellisima
17.15 Çizgi Filmler: Huckleberry Finn, Dolbuk, Popless
18.30 Arkası Yarın: Stellina
19.15 Haberler
20.35 Yabancı Sinema: Paris'i Son Gördüğümde
22.00 A'dan Z'ye
00.15 Dizi: Görev Aşkı
01.00 Kapanış

15 Nisan 1998 Çarşamba
07.30 Bugün
10.10 Politika Gündemi
11.05 Dört Mevsim
12.05 0x1x2 At Yarışı
13.15 Müzik Kulübü
14.00 2'den 4'e
16.00 Haberler
16.05 Hayvanlar Alemi
16.25 Çizgi Film: Küçük Soytarılar
17.00 Haberler
17.05 Ligde Geçen Hafta
18.00 Hayatımız Moda
18.30 Ana Haber
19.45 HBB Spor
20.00 Kuğu ‘‘Film’’
22.00 Onda On Haber
22.45 Yüksek Tansiyon
24.00 Haberler
00.30 Hülya Abla Sizlerle
01.20 2'den 4'e

KANAL D
(15 Ağustos 1994 Pazartesi)
06.58 Açılış
07.00 Çalar Saat
09.00 Çizgi Filmler: İyilik Savaşçıları, Spiro, Sevimli Karga
10.30 Yabancı Sinema: Mutsuz Aşıklar
12.10 Müzik: America Top 10
12.40 Dizi: Tatlı Hayat
13.00 Türk Sineması
14.30 Yabancı Diziler: Mutlulık Peşinde, Hill Caddesi Karakolu
15.50 Çizgi Film: Müfetiş Billir
16.30 Türk Sineması: 1 Çiçek 3 Böcek
18.00 Yabancı Film: Gizli Hazine
19.30 Kanal D Ana Haber Bülteni (Reha Muhtar)
19.55 Spor Gündemi
20.05 Türk Sineması: Tatlı Cinayet 21.30 Tartışma: Ateş Hattı (Reha Muhtar)
22.30 Yabancı Dizi: Alacakaranlık Kuşağı
23.30 Talk Show: Fıstıki Musiki (Gülçin Atlıhan/Romina Özipekçi)
01.00 Yabancı Film: Satranç
02.30 Kapanış ve Radyo Kulüp'e geçiş


15 Nisan 1998 Çarşamba
07.00 Çalar Saat (Gökmen Karadağ)
09.00 Çizgi Filmler: Remi, Taş Devri, Looney Tunes
10.30 Arkası Yarın: Küçük Melekler
11.30 Kadın Programı: Farklı Bir Gün
13.00 Haber
13.10 Yarışma: Katılsana Yarışsana
13.50 Türk Sineması: Dağınık Yatak
15.50 Çizgi Filmler: Casper, Şirinler
17.10 Yabancı Dizi: Bizim Ev
18.00 Yerli Dizi: Kaynanalar
19.00 Kanal D Ana Haber Bülteni (Serap Ezgü)
19.55 Güneri Civaoğlu ile Günün Yorumu
20.00 Spor Gündemi
20.10 Çarkıfelek (Mehmet Ali Erbil)
21.10 Yerli Dizi: Ayrı Dünyalar
22.10 Yerli Dizi: Ateş Dansı
23.10 Gecenin İçinden (Defne Samyeli)
23.40 Magazin: D Lüks
00.30 Sinema: Bebek Bakıcısı
02.00 Türk Halk Müziği
02.20 Sigaranın Zararları
03.00 Kapanış ve Radyo D'ye geçiş

1998
06.00 Türk Halk Müziği
06.30 Belgesel
07.00 Küçük Lulu ‘‘Çizgi’’
08.00 Dragon'un Gücü ‘‘Çizgi’’
08.30 Kızıl Baron ‘‘Çizgi’’
09.00 Çocuk Kulübü
10.20 Red Kit ‘‘Çizgi’’
10.50 Maske
11.20 Pazar Magazin
12.40 Zirvedekiler On
14.00 Katılsana Yarışsana
14.30 Sevgili Oğlum ‘‘Film’’
16.00 Şafak Vakti
17.00 Nuri Kantar ve Ailesi ‘‘Film’’
18.30 Zeyna
19.30 Kanal D Ana Haber Bülteni
20.20 Spor Gündemi
20.30 Çocuktan Al Haberi
21.30 Şahane Pazar
23.15 Teke Tek
00.20 Haber Saati
00.30 Özgürlüğe Kaçış
02.00 Türk Halk Müziği
02.30 Sigaranın Zararları


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Magic Box Star 1'de ilkler :
Test Card (sinyal) yayını : 3 Mart 1990 Cmt.
açılış günü : 5 Mayıs 1990 Cmt. (test yayını) yayın içeriği : yabancı video klipler
4 Haziran 1990 Pzt. programlı test yayını
4 Ağustos 1990 Cmt. normal yayın
6 Ekim 1990 Cmt. ilk yeni yayın dönemine girişi, ilk rekabet, ilk sansürsüz, özgür yayın


ilk haber spikerleri : Gülgün Feyman, Kaan Yakuphanoğullarından (şimdiki soyadı Yakuphan), Alp Buğdaycı, Rana Elik, Rüştü Erata ve Mesut Mertcan

ilk spor spikerleri : Ümit Aktan, Bülent Karpat, Turgut Koloğlugil

ilk sunucular : Gülgün Feyman, Müge Oruçkaptan, Ayşe Egesoy, Ümit Aktan, Jülide Ateş, Berna Laçin

ilk tanıtım sesi (voiceover) : Ümit Aktan

Adsız dedi ki...

Ümit Aktan Magic Box Star 1'in ilk yıllarını anlatıyor :
"Ben kuruluş aşamasında Brezilya liginin görüntüleriyle Ankara'da Ümit Demiray'ın stüdyosuna gömülmüş, günde en az 6 maçın tamamını seslendiriyor ve yayınlanması için Almanya'ya gönderiyordum. Yorumcu kavramı ilk defa kullanıyor ve Metin Türel Hoca'yla günün sekiz saatini yerin iki kat altında ve bir stüdyoda ter içinde seslendirme yaparak yaşıyordum. Bitik vaziyetteydim..."

Ümit Aktan'ın "Spikeriz diye..." isimli kitabından alıntıdır

cihanstar dedi ki...

"ilk sunucular : Gülgün Feyman, Müge Oruçkaptan, Ayşe Egesoy, Ümit Aktan, Jülide Ateş, Berna Laçin"

ilk sunuculardan
Güler Kazmacı'yı da unutmamak gerekir